Pages

Wednesday, June 29, 2011

CARA UKUR BERAT BLOG/ WEB




assalamualaikum..

rasanya dah ramai kot yang tau. tapi takpe. mana-mana yang tak tau tu boleh cuba. dalam keghairahan mengedit dengan bermacam widget tambahan dalam blog kita, rupenye dah over doss lah pulak kan. bila bukak page, dia akan loading lambat bebenor. ssenang je nak ukur. macam ni:-




haha. tak lah. masuk web ni:-



kalau korang punye ukuran lebih daripada 100 kb. tu tandanya dah overdoss lah tu. saya punye 170 kb. ! pehh. memang overdoss sgt ler ni. BMI yang normal adalah 100 kb. kalau kurang dari tu rasanya lagi ok kot. lagi cepat loading.

cuba la. jangan ingat manusia je ada berat. blog pon ada. :)

p/s: lepas ni kene buang widget yang tak perlu sangat tu.sobsob.

5 comments:

Fird on July 1, 2011 at 2:31 AM said...

Website saya 22.43k je :D

abah khalisha on July 1, 2011 at 12:10 PM said...

klu byk sgt gadget tu punca jd slow..dah lah connection slow..mkn lambat lah nk loading

umie maisara aka UMMI MAISARAH on July 16, 2011 at 11:08 PM said...

ahha, saya punya 157... tett.. alamak overdoss lak..haha.... thnx fo sharing this.. :)

Ahmad Uzair on August 15, 2011 at 4:11 PM said...

saya punya 62.68 kb je!

Ahmad Uzair on August 15, 2011 at 4:12 PM said...

saya punya 62.68kb je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10