Pages

Wednesday, September 14, 2011

konvo utm penuh "bermakna"






26 september 2011.
tarikh keramat bagi pelajar lepasan diploma untuk menerima anugerah.

semua para graduan kelihatan sibuk di saat-saat akhir ini.
yuran konvo dah bayar ? BELUM. it`s RM180.
borang-borang dah print ? BELUM.

but i`m still steady like this. oh. no no.
baju, tudung , kasut untuk konvo semua guna apa yang ada.

it's my first graduation day in my life.
but i will be grad lonely. lonely without my family.
sedih tak sedih.
sambut konvo seorang diri.
tanpa tangisan gembira si ibu dan bapa.
tanpa gambar konvo bersama keluarga.
tanpa sejambak bunga.
tanpa riang tawa.

tahun ni dua orang adik saya akan mengambil peperiksaan SPM dan UPSR.
jadual konvo clash dengan periksaan adik bongsu PSRA dan percubaan SPM (rasanya).
mak dan abah terpaksa bahagi dua. mak akan jaga adik2 kat rumah untuk pantau dorang nak periksa. kalau selangor- jb ni dekat boleh lah~
kemungkinan besar hanya abah seorang yang akan datang. kalau tak sepatutnya abah kena jaga sekolah agama mana tah time PSRA nanti.
itu pun naik bus express dari selangor.
bahaya pulak kalau naik kereta seorang-seorang jauh macam ni.

mood untuk konvo tu tak ada. just follow the flow. mak, adik2 semua teringin nak pergi tapi tak dapat nak dielakkan.mak mana yang tak nak tengok anak dorang gembira kan. ada hikmahnya. pasti! takpe lah. mana tau konvo akan datang satu family dengan atuk dan nenek sekali datang bawak rombongan cik kiah. hee. tak payah nangiss dah lah. konvo dengan sukarela ye wahai nabila raihan.


p/s : sesiapa yang bermurah hati bolehlah mengirimkan sejambak bunga untuk saya time konvo nanti. pasti dapat memberi sedikit keriangan dalam jiwa beliau. (-_-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10