Pages

Thursday, December 9, 2010

memori terakhir di tanah tinggi ,Korea.;D



setelah selesai program Singapore, tibalah ke penghujung penutup program JKM. iaitu Gerak Usahawan ke Cameron highlands. penat dari program Singapore tak hilang lagi. terus ke Cameron pulak. hehe. bertolak jam 7 pagi, sampai lebih kurang jam 12 tengahari. sampai je ke tanah tinggi cameron terus ke MARDI. nampak menara kat signboard MARDI tu tunjuk suhu 23'c.( ni tak berape sejuk sangat.huhu) tugasan yang perlu diselesaikan. menyediakan satu rancangan perniagaan mengikut kumpulan. masing- masing punye idea sendiri. kelakar bila fikir balik. hampir sejam semua kumpulan berpecah, kemudian mereka dikhendaki berkumpul kembali untuk sesi perbentangan syarikat. macam2 idea dorang nih. kemudian pembentangan mereka diulas oleh pegawai MARDI . sangat bagus!. macam lagi bersemangat je bila dengar pakcik tu cerita pasal bisnes. huhu. Ada sorang junior boleh pulak cakap "kak bella ni bab2 agro suka lah kan". eh2. budak ni mana la tau ni.huhu.



tengok balik menara yg ada tunjuk suhu tu, "19'c" waaa. sekejap je da turun. time tu hujan pon. sejuuk.habis sahaja perbentangan, berangkat untuk check-in di apartment desa anthurium kat tanah rata kalau tak silap. lelaki satu rumah, perempuan satu rumah. cik nini dan ira dok siapkan masak utk bbq malamnye. so, tolonglah apa yg patut. ada cte kelakar kan cik nini? huhu. lepas maghrib, baca doa awal tahun. masing2 turun utk siapkan makan malam dan BBQ. budak2 junior ni tak habis2 soh keluarkan asap kat mulut. wahaha. jeles gile dorang boleh keluarkan asap. cuba punye cuba, Amin pulak ajar. amik asap bbq sikit masuk dalam mulut. tahan nafas. pastu keluarkan balik. pastu try amik kabus yg real pulak.try. wahaha! teruja! kepul2 asap keluar.



bende macam ni bukan selalu rasa kan?haha. nak cuba? dtglah cameron.hoho. jangan "asap" yang tu sudaa. ok siap. masing2 dah kekenyangan. kemas2 naik rumah balik. malam tu tidur ngan Ila ngan Nona depan Tv. kitorang tidur tanpa selimut dan bantal! habis semua dah disapu budak2 lain. so, takpelah. pakai jaket je. huhu. tersedar jam 4.30 pagi. ya allah .sejuk ya ampun sampai ke tulang. nona ngan ila dah masuk bawah tilam.huhu. tak tahan punye pasal, masuk bilik, duk menyempit sebelah cik nini. haha.

pagi tu plan terpaksa ditukar, tak jadi pegi strawbery farm, farm rose ngan ladang teh boh. sebab takde parking utk bus. lagipun jem teruk sebab musim cuti sekolah kan. so, kitorang turun kat tmpat gerai2 on da way nak turun tu. sempat jugak lah membeli sikit2. junior2 sume best :)

p/s :- ni progrm last. setelah hampir 2 tahun berkecimpung dalam jkm ni.tak tau sedih ke gembira ke. walau bagaimanapun, syukur alhamdulillah diberi kesempatan dan peluang utk merasai semua ni.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10