Pages

Sunday, February 20, 2011

perarakan Maulidur Rasul


inilah team kami !:)

at the end: siap jugak akhirnya. 6 pagi!


ni zombi-zombi yang tak tido. haha. yang tengah tu atuk zombi. haaa.!:D


apa yang penting; kerjasama! junior dan senior :D




Semalam ada Majlis Mulidur Rasul kat KSJ. KSS ada hantar wakil untuk perarakan. wahaha.bagi nama kat nona. asalnya dia tak bagi. kak bella kan sakit, kalau pengsan cmane?"- nona. ish. insyaallah kuat. allah tu kan maha adil. Dia berhak untuk tarik nikmat sihat dan beri nikmat sakit. itu tandanya Allah sayang kat kita. sebab tu Dia bagi kita sakit. :)teringin kot.da lama tak join. lelaki siap berbaju batik hitam, perempuan berjubah. alkisah sehari sebelum perarakan.

gara-gara untuk menyiapkan kain rentang, kami ( saya, nona, wani) tidur satu jam je! haha. zul, faiz hamizi,amin , dee ngan nisah langsung tak tido!. tak pernah dalam sejarah hidup tidur selama sejam saje. memang kentang lah.haha. jumaat malam tu ada ceramah maulidur rasul- ustaz dari Yayasan Sofa. lupe nama dia. balik je dari ceramah dalam pukul 10 setengah malam, dengan membonceng "Mia", kami berkampung di court tenis. misi menyiapkan kain rentang. tu diaaa. mata dok tersenggok2 buat ni ha. mula2 memang ramai yang tolong. akhirnya cuma bebrapa orang sahaja yang berjaya sampai ke akhirnya menyiapkan kain rentang!haha. yang lain semua dah "syahid. ;D

pukul 3 pagi- masih gagah mengecat banner. kelakar. dorang ni asyik buat lawak je la. topik utama cite Hantu kak Limah. pastu datang pulak Faiz Hamizi dok cte kene kacau kat blok V. dia tak bagi kitorang balik dulu, bahaya! ohoho. masa ni lah, budak2 ni sebok nak pinjam basikal. budak2 junior ni lah. haha. banyak jasa si "Mia" ni. hehe. masuk pukul 4 pagi- memang tak tahan dah mata ni. masa nak kaler line huruf dah terkeluar-luar. so, naik bilik tv atas, tido berjemaah bersama wani , dan nona. haa. kesian, tinggal mereka berempat saje yang habiskan touch up banner tu. hehe. pukul 6 pagi!. everything settled. siap2 pukul 7 pagi nak bertolak dah. seronoknya berarak 1 km. alhamddulillah. Allah bagi kekuatan walaupun berarak tanpa bersarapan terlebih dulu. dan juga tanpa makan ubat. oh yeah! :) nasib tidak berpihak kepada kami. walaupun tidak menang, tapi kami cukup puas dengan hasil kerje kami dan kerjasama antara junior dan senior. bahagianya bila ingat balik time buat banner tu. :)

2 comments:

SeRuNaI maLAM on February 21, 2011 at 4:51 PM said...

rindu seiy saat2 nie..mcam2 aksi gaya perangai jelas terpancar kat semua org...semua masuk air....hahahaha..best2..walaupun kalah tapi semangat tu penting.kerjasama antara senior n junior..huhu...i like...sabo jela an....hehe

xerox_91 on March 16, 2011 at 6:46 PM said...

Semangat inilah yang memang saya cuba cetuskan semasa mula-mula berfikir untuk merancang membuat perarakan...alhamdulillah dan tahinah KSS..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10