Pages

Saturday, October 20, 2012

Senyum.




Sobahal khair ! :)

Alhamdulillah pagi ni cuaca cerah. Kebalakangan ni kerap kali hujan. Eh, bukan kerap tapi hari-hari. Jemur baju pagi-pagi, tengahari dah kena angkat. Itulah orang kata. Kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Malam tadi ada ceramah dari Ustaz Izhar Ariff kat stadium UTM. First time dengar dia ceramah kat tv9, terus suka. Best! Gaya cakap macam pergi je, bukan pergi pon. Kehkeh. Antara dua sebenarnya nak pergi ceramah ke pegi 'bulatan gembira'. Nampaknya Allah izin untuk bersama mereka dalam Bulatan Gembira. :)

Senyum. Antara sifat Rasulullah S.A.W- baginda sentiasa senyum. 

Boleh ke kita assume orang tu sedang gembira sebab dia suka sangat senyum.?

Atau boleh ke kita assume orang tu sombong sebab dia tak suka senyum?


Manusia. Memang tak lari dari prasangka begini. 
Sedangkan mungkin dia tak senyum sebab dia sakit gigi . Atau dia baru je terima berita kematian kucing peliharaanya di kampung. . Err~ 

 buat status di facebook, twitter bubuh icon smiley. Adakah ini menunjukkan dia sedang senyum secara zahirnya? Hmm.Not so. 





Senyum begini yg kita mahu. Aiwah!


Keep calm and pray :D
Janji Allah itu pasti .




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10