Pages

Wednesday, December 12, 2012

Hijrah mereka dan hijrah kita


Assalamualaikum semua.

Ye, dunia sebagai seorang pelajar sememangnya begini. Kalau tak sibuk dengan assignment, sibuk dengan program, sibuk dengan test. sibuk training. Sibuk jaga anak.( Eh. tak tak.) Rindu jugak nak aktif menulis macam dulu-dulu. Tapi tiap kali sign in blogger tiba-tiba otak stuck. Kekeringan idea.

Kering tak kering tetap nak menulis. Salah satu impian masa depan nak jadi penulis. Katanya. Berapa banyak cita-cita nak ni. Adehh. Nak jadi penulis skrip macam Ustaz Ubaidillah Alias yang buat skrip untuk cerita Warkah Cinta tu. Ha. Nampak tak nampak tak. Ni impian je la. tapi takpe kita cuba. Skill dan bakat tu boleh diasah kan. kadang-kadang ada jugak betulnya orang kata  manusia kidal ni cenderung kepada seni. tak kira la seni lukis ke, seni menulis ke. Weyy Lisa Surihani dengan  Yusry kidal kot dua-dua. :D

  "Love Allah, Love Muhammad" Pierre Andre nak buat filem yang fully islamik.. Afdhlin Shauki pulak nak buat filem berlatar belakang suasana Gaza. Allahu Allah. Ramai dah artis-artis yang sudah ber'hijrah' kepada kehidupan fitrah sebenar seorang Muslim. Moga Allah redha dengan usaha mereka. Tak mustahil satu hari nanti dunia artis dunia perfileman dunia penyiaran boleh diterapkan nilai-nilai islamik sebagaimana yang cuba diperjuangkan oleh TV Alhijrah.



Kita pulak? apa yang boleh kita sumbang untuk Islam dan masyarakat?
 Allahu Allah. Tersentap. :'(







0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10