Pages

Thursday, May 14, 2009

Adakah KEADILAN wujud di Malaysia ini??
Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (Lazimnya dikenali sebagai ISA, iaitu akronim nama bahasa Inggerisnya, Internal Security Act) merupakan undang-undang tahanan pencegahan yang sedang berkuatkuasa di Malaysia. Sesiapa pun boleh ditahan oleh polis selama 60 hari berturut-turut tanpa perbicaraan untuk tindak-tanduk yang dijangkakan mengancam keselamatan negara atau mana-mana bahagian daripadanya. Selepas 60 hari, seseorang tahanan itu boleh ditahan lagi selama tempoh dua tahun jika diluluskan oleh Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri, dan sekaligus membolehkan penahanan terus tanpa perbicaraan.ISA digunakan secara konsisten terhadap mereka yang mengritik kerajaan dan mempertahankan hak asasi manusia.

Inilah dia undang-undang yang ZALIM yang masih diguna pakai dalam sebuah negara Islam. Dunia sekarang amat sukar untuk diramal. Manusia semakin kejam dan kejam!! Hatta umat sesama Islam pun sudah semakin teruk dan melampaui batas. ISA diguna utk tujuan politik BN tgk sje pd kes Taressa kok..isu azan dimain...padahal YB tu tak pernah pun halang mana2 masjid di selangor dr perlahankn azan..alih2, ditahan atas sebab tu..Tepuk dada, tanyalah iman.. tiada undang2 ISLAM yg membenarkan menahan seseorg tanpa bukti terlebih dulu apatah lg terus menghukum mereka yg tidak bersalah! manakah KEADILAN dunia hari ini??? memg kerajaan patut mansuhkn ISA yg menndas rakyat....bayangkan jika ayh atau saudara-mara kita berada di situ....dan bayangkn jika kita sendiri yg ditahan dbawah akta ISA tersebut...sanggupkah kita???? sama-samalah kita renungkan. Moga ada di antara kita yang berani bangkit menegakkan kebenaran ini.!!

Mari tengok video "Di Palang Ini" di sebelah kanan blog ni. Selamat menonton..Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10