Pages

Sunday, November 29, 2009

my birthday...:)


salam...
arigato gozamaisu kpd sume kwn,family,kaum krabat yg wish my birthday smlm..hehe. mcm bru dpt anugerah jek. just want to share what i get from them, sbg pnghargaan la lebih kurang. ble kita dah diberi pnghrgaan oleh seseorang, seeloknya, hargailah dia balik..ececeh..

kite cite yg msj yg msuk dlm phone inbox dulu..huhu.msj petama yg msuk pada jam 12.10a.m. lbih kurg ialah..NUR HANISAH BT ISMAIL, hehe..dia ni kwn skolah dr form 1 lg, sampai skrg kitorg still contact. dia baik, student UIA NILAI, next week, nisah ni akan msuk kat UIA GOMBAK pulak.leh la jmpe saluu. msj yg bebunyi" salam, sanah helwa!Kte doakan sihat2 slalu.dpemudahkn urusan n sntiasa brada dlm plindunganya. have a happy day n syukur pada allah krana msih dpanjangkn umur, so kte masih ada pluang tuk improve diri sbg khalifatullah dibumi ini.:): kmudian selang bpe minit. msj kdua msuk drpd RASYIDAH aka SYIDAH. my best friend! msj dia pulak " salam, aku nk wish awal2 ni takot aku ttido n xbgun ble jam bunyi..urm SELAMAT HARI LAHIR YG KE 19. smoga pe yg ko impikn tmakbul sume..aminn..n xlupe SLAMAT HR RAYE".
esok pgnye pulak, dpt msj drpd en presiden, AFDHAL empunye ALIFFADHOL AIRLINES..haha..doa nih. " salam..slmt ulang thun..haha.moge dtingktkan kesabaran, dtambah keyakinan dalam mnghadapi dugaan hidup:)"

pagi ni pulak 29 NOV,alhamdulillah, ada lg yg wish. KAK ANA bg msj " salam, bella. hepi belated biufday yg ke 19..hehe.sory lambat.nk wish 28 aritu xsempat.." n one more from KAK SABIHAH " for every dream in our hearts, ALLAH gives us inspiration. for every hope we seek, ALLAH gives us unexpected miracles. May feel ALLAH's blessings n lov every minute of our lives. May ALLAh blessed all of us! Have a barakah in every moment.. HEPY BUFDAY MY BELOVED SIS!!"

dan xlupe yg bg msj kat fcebook, kwn2 UTM( nini, faizul, wan husna, pyqa habib, sara, ayu, hanis DDW, Mila,farah farahia, jery, abg faiz, abg syifak, kak amnah, mizah, adeeba khalilah, n kwan2 skolah ( marlia, jiha, raja nor izzudin, yati). xlupe gak wat wat MAKCIK2 KU yg tersayang..haaha, CIK WIN n CIK TIK, ohoho..blanje arrr..nanti kami blik kampung, jgn lupe buat kek sdap2..waaa.raya xblik kg, duk umah je. abah sibuk uruskan dging korban kt surau..ye kot:P

THANKS bnyk2 kpd yg sudi wish!:)..sy sgt2 mnghargai:)smoga doa2 kalian dimakbulkan ALLAH..insyaallah.

p/s: hmm..tunggu gak org2yg rpt ngan kita wish.mayb dia xingt kot..xpe la.

Wednesday, November 25, 2009

AKIBAT CINTA DUNIA





Album : Tsunami pembawa Masej Dari Tuhan
Munsyid : Mawaddah
http://liriknasyid.com

Cintakan dunia membuatkan manusia
Cintakan diri yang membawa hidup nafsi-nafsi
Cinta dunialah yang membawa perpecahan,
sanak saudara kenalan dan kawan biasa
Cintakan dunia hilang kasih sayang sesama manusia
Cintakan dunia yang membunuh kasih sayang keluarga dan bangsa

Akhirnya timbul perpecahan di kalangan manusia
Pergaduhan dan peperangan berlaku
Cinta dunia ibarat racun
Yang membunuh kasih dan sayang
Cinta dunia adalah musuh manusia

Tapi manusia tidak sedar dan tidak faham
Sungguh kejam cinta dunia itu
Ia mengharu birukan, kehidupan manusia
Ia merenggangkan persaudaraan

Cintakan dunia membuatkan manusia
Cintakan diri yang membawa hidup nafsi-nafsi
Cinta dunialah yang membawa perpecahan,
sanak saudara kenalan dan kawan biasa
tapi manusia tidak sedar dan tidak faham
sungguh kejam cinta dunia itu
Ia mengharu birukan, kehidupan manusia
Ia merenggangkan persaudaraan
Cintakan dunia hilang kasih sayang sesama manusia
Cintakan dunia yang membunuh kasih sayang keluarga dan bangsa

(ulang rangkap 2)



untuk pngtahuan kumpulan mawaaddah ni adalah di bawah naungan Al-Arqam. kalau tidak silap salah seorg drpd anggota kumpuln ni adalah anak abuya. abuya juga yg mnulis lirik utk lagu ini.
sbrh pandangan sila kongsikn.:)

p/s: lagu ni dah jd favourite dah. thanks kt PINAH coz bgtau pasal kumpulan nih.
"cinta dunia ibarat racun,
yg mmbunuh kasih dan syg,
cinta dunia adalah musuh manusia
"


hehe...

Tuesday, November 24, 2009

2012 vs syukur 21


salam. almaklumla skrg boleh dikatakan filem 2012 ni mndpt sambutn hangat di seluruh dunia. saya sndiri tringin juga nk tgok,tp xpe lah. dok tgok iklan cte ni,tetiba teringat cte malaysia pd tahun 2001, xsilap iaitu filem SYUKUR 21. malam tadi trus g bukak utube tgok cte nih sampai kol bape tah. hehe. sgt truja!


Filem Syukur 21 ini berunsur futuristik dan berlatarbelakangkan tahun 2021. Ia mengisahkan kehidupan manusia yang aman, harmoni dan penuh ketenangan tanpa adanya jenayah pada tahun 2021. Kamal yang berusia 50-an dan bermastautin di Amerika Syarikat selama 30 tahun menjalani hidup yang serba mewah dan bersikap mementingkan kebendaan. Dia tidak dapat mempertahankan kerukunan rumah tangga. Kamal yang pakar dalam multimedia itu ditugaskan ke Malaysia untuk mengatur beberapa program di Raudah, sebuah organisasi yang serba lengkap dengan kemudahan dan teknologi dan sistem pentadbiran yang diasaskan oleh Raihan. Di dalam Raudah meliputi kawasan perumahan, rekreasi, kompleks perniagaan dan sebuah akademi. Kamal mendapati tamadun Malaysia telah berubah termasuk penggunaan teknologi serba canggih serta melihat kerukunan hidup yang dijalani. Raudah juga menjadi tempat memulihkan moral manusia supaya menjadi insan yang lebih berakhlak dan tidak mementingkan kebendaan. Kamal juga bertemu dengan ibunya yang bekerja sebagai sukarelawan di Raudah semasa bertugas di situ. Anaknya Daniel juga berkhidmat di situ. dan cte ni adalah terbitan seorg yg bukan islam( david teo).

dan menariknya cerita ni apabila dilihat kembali, walaupun pnggunaan ayat dan dialog dlm cte ni nmpk agak "skema", namun ini adalah satu2nya filem mmpunyai standard dengan filem 2012. walaupun filem ni gagal mndapat perhatian pnonton ktika itu. lagu2 yg dimainkan didalam filem ini sangat mmnarik phatian sya dan ungkapan2 smgtnya.

moral of the story: hehe. cte melayu yg mcm ni pon ape kurgnye, nk dibandingkn dgn cte 2012tu. xrugi pon xtgok.he2. (ha,kene sbijik). dan g tgok balik cte ni, kmudan respond pndangan anda!:)






Fail:2012.jpg


p/s :jgn lupe komen tau!

Saturday, November 14, 2009

PWTC


salam cuti semua..saje nak mnaip something xpenting pon. smlm sharian g rumah mkcik hanis kt selayang, tidur sane..segan laaa..tp dah hanis dok ajak bnyk kali..g la jugak..walaupun sbnarnya bnyk kerje mnimbun ni. x stat lagi buat gerak kerje XPDC DOA. tp mgu ni dah stat dah, hri selasa ngan khamis mlm hritu meeting sampai tgah malam, alang2 tu tumpang tidur kt K2 bilik Pinah ngan Saidah..terima kasih ea!. hr jumaat pulak meeting ngan ustaz shahrizal. bnyk bende aktiviti utk program tu kene rombak balik.

berbalik kpd cite td, sabtu( harini) tengahari berangkat la pulang setelah semalaman kt sane . Lpas tu time nak beli tiket LRT ada nmpk iklan MYCareer & Education Fair kt PWTC. ape lg, pegi la mrayap ke sana. masuk2 je, tkjut la jugak..(hehe).Terpampang besar "PAMERAN PERKAHWINAN MALAYSIA 2009". alang2 tu masuk la juga. kbnykn yg datang sume mcm pasangan2 yg nak berkahwin. sgan jalan..dok jalan2 tgok booth2 pngantin yg ada, nampak la sape ni artis KRISTAL tu ,vokalis dia sape tah. dia ada buat pakej kawin. hehe..berbalik kpd tujuan kdatangan kitorg ni sbnrnye nk carik PAMERAN KERJAYA. Kitorg punye la carik2 mane sbnarnya dia pameran tu.. rupa2 nya kt Hall 4, tingkat atas..

Masuk pameran situ pulak. rupa2 nya tanggapan kami salah. ingtkan pameran tu ada mlibtkan universiti ke atau Kementerian Pengajian Tinggi ke . rupa2nya tmpt utk company2 tawarkan kekosongan jawatan kt company dorang. huhu..Pameran mcm ni lbih sesuai utk student yg baru grad, sebab memang bnyk tawaran kerje. KFC pon ada..hehe. Nanti dah grad leh la dtg sini lagi.

dan lagi satu, rupa2nya pada masa yang sama kt PWTC tu ada MAJLIS GRADUASI OPEN UNIVERSITY. patut pon ramai keluarga2 yg datang siap dgn bunga2 lagi..seronok tgok graduan2 yg pakai baju konvo sambil pgang skrol yg dorg dapat tu. dan tabik spring la sebab kbnykn graduan2nye adalah warga yg sudah berumur dan bekerjaya. Walaupun dah berumur tapi smgt nk balajar tu kuat. Harap2 sy jugak begitu. (teringat g KONVO mak time ambik DEGREE kt UKM,BANGI)..hehe..TAHNIAH kpd graduan OU!(xsabar nak grad walaupun lama lagi.hehe)

by the way, hehe. bnyk jugak keluar duit harini. Naik teksi dari DAMAI ke PWTC- RM14.50. Balik dari PWTC ke kampus-RM9.40. kalau ada kete ke moto ke kan senang,leh g mane suke.hehe. lesen pon xambik lg,berangan je lebih..ok dah.malas nk taip dah,penat. SELAMAT BERCUTI2 MALAYSIA!!:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 08/09

JKM KSS UTM,KL 09/10

JKM KSS UTM,KL 09/10